Containervelden
Algemeen
U kunt bij ons terecht voor de aanleg van alle soorten containervelden. Wij kunnen het gehele traject voor u uitvoeren. Van ontwerp tot de bouw,waarbij we alles in eigen beheer uitvoeren. Het storten van de betonpaden, het leggen van de betonpaden, het uitvoeren van de grond- en montagewerkzaamheden, het plaatsen van windschermen etc. U kan bij ons ook terecht voor de levering van alle benodigde materialen zoals lava, stenen, plastic, irrigatiematten en gronddoeken etc. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor alleen de materialen of voor het gehele traject of een deel hiervan? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het ontwerp en realisatie van uw containerveld.
Containervelden met enkel folie en gronddoek worden nog veel toegepast. Deze worden voornamelijk aangelegd bij kwekerijen welke zijn gelegen op een stabiele ondergrond. Bij de aanleg van deze containervelden wordt de grond op hellingen geëgaliseerd en afgedekt met folie en gronddoek. De hellingen worden op afschot van circa 2% geschoven en de afwatering geschiedt middels een afwateringsgoot of via de rijweg. De breedte van de hellingen ligt doorgaans rond de 10 meter. Dit is mede afhankelijk van de toe te passen potmaat. Bij gebruik van grotere potten kunnen bredere hellingen worden overwogen. Bij kleinere potmaten adviseren wij een maximum breedte te hanteren van 10 meter. Anders staan de planten lager op het containerveld veel vochtiger dan de hoger gelegen gedeelten.
Voordelen van een containerveld met folie en gronddoek;
- Goedkoop in aanleg;
- Eenvoudig in aanleg en met vrij weinig kosten te renoveren.
Nadelen van een containerveld met folie en gronddoek;
- Geen onbeperkte keuze in breedte van de velden;
- Geen verticale ontwatering.
Betongranulaat is een product wat vrijkomt na het breken van zuivere betonpuin. Hiervoor gebruiken we doorgaans de fractie tussen 0 en 4 mm. Dit is vaak een restproduct bij het uitzeven van het granulaat voor hergebruik in nieuwe betonspecie. Het toepassen van betongranulaat als ondergrond voor een containerveld heeft als voordeel dat deze zodanig draagbaar is dat het gebruik van Deense karren op de vloer zelfs mogelijk is. De verticale afwatering is aanzienlijk minder dan die bij het gebruik van lava. Hierdoor is het noodzakelijk velden met betongranulaat op afschotte plaatsen, dit in tegenstelling tot het gebruik van lava. Het gebruik van een afwateringsgoot is dus niet te vermijden.
Het is ook mogelijk om betongranulaat toe te passen waarbij de functie van verticale afwatering achterwege wordt gelaten. Het folie komt dan op, in plaats van onder het granulaat. Hierbij heeft u wel de voordelen van een stabiele ondergrond maar niet de nadelen van een te hoge PH in uw drainwater.
Containervelden met betongranulaat worden doorgaans afgedekt met een 205 grams gronddoek. Bij een gering gebruik van rijdend materieel op het containerveld is het ook mogelijk deze met een 132 grams gronddoek af te dekken.
De voordelen van een containerveld met betongranulaat;
- Zeer stabiele ondergrond;
- Lagere kostprijs dan bij het toepassen van lava.
De nadelen van een containerveld met betongranulaat;
- Hoge PH-waarde recirculatiewater;
- Lagere waterdoorlatendheid dan bij lavavloeren.
Opbouw containerveld met betongranulaat met verticale afwatering:
- Folie 0,20 mm
- Lavaprotect
- Drainagebuis
- Betongranulaat 0-4 mm
- Gronddoek 205 grams
Opbouw containerveld met betongranulaat zonder verticale afwatering:
- Gronddoek 100 grams ( Niet noodzakelijk maar draagt wel bij aan de sterkte van de vloer )
- Betongranulaat 0-4 mm
- Lavaprotect
- Folie 0,20 mm
- Gronddoek 205 of 132 gram